Geluk dwing je af

Geluk dwing je afJe hoort het mensen wel eens zeggen: “geluk moet je afdwingen”. Maar als het zo makkelijk is, waarom worden mensen dan nog ziek, ongelukkig, werkloos, gaan er mensen dood, lijden er mensen honger, etc.?

Wat je ook wel hoort is dat je geluk een handje kunt helpen. Als we dat allemaal nou eens konden leren! Gewoon door lessen op school. Hoe zou de wereld er dan uit zien?

Geluk kan zitten in kleine dingen. Vandaag ben ik blij omdat ik weer contact heb met een oude vriend die 5 jaar lang heel ziek is geweest. Hij voelde zich te slecht om contacten te onderhouden, verhuisde etc. Een paar dagen geleden dacht ik weer eens aan hem. Hoe zou het met hem zijn? Ik had geen gegevens meer van hem en kon het hem niet vragen. Wonder boven wonder kreeg ik gister ineens een mailtje. Hij had mijn e-mailadres op mijn website gezien. Hij besloot een aantal maanden geleden rigoreus met zijn medicijnen te stoppen, is door een diep dal gegaan, maar voelt zich nu weer beter dan hij zich 5 jaar lang gevoeld heeft! Hij heeft zijn geluk (en daarmee het mijne) een handje geholpen..

Nog een voorbeeld. Mijn zus en haar vriend zijn maanden heel hard op zoek geweest naar woonruimte in Amsterdam. Tot afgelopen weekend hadden ze nog niks gevonden. We waren inmiddels redelijk wanhopig, maar toch bleven we positief denken en gingen we er van uit dat ze wel iets zouden vinden. Dit weekend hebben we via een vriendin van een vriendin van mij een klein appartement voor ze kunnen regelen in hartje Jordaan! Positief denken.. De sleutel tot geluk?

Een vriendin van mij bestelt haar geluk gewoon bij de kosmos. Gaan we samen naar een openlucht theatervoorstelling, hangt er een grote donkere wolk boven het terrein. Ik ben alleen maar bang dat het straks heel hard zal gaan regenen en baal dat ik geen poncho oid bij me heb. Zij stuurt een bestelling de lucht in: ‘ik bestel geen regen tijdens onze voorstelling’. Wat denk je? Het begon te stortregenen na de voorstelling toen we heerlijk droog in de tent er naast een drankje deden! Dit soort dingen overkomen me vaker met haar. Alleen heb ik het ook wel eens geprobeerd, maar dan werkt het nooit. Misschien ben ik er niet stellig genoeg van overtuigd dat het werkt..?

Hebben jullie mooie voorbeelden van hoe je het geluk een handje kunt helpen? Misschien wil je ze met me delen. Dan kunnen we anderen ook weer een handje helpen..

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

2 gedachten over “Geluk dwing je af

 1. Dat klinkt heel erg als Spiegelogie! Als je dat leuk vindt, zoek het eens op op internet. Er is een boek van, geschreven door Willem de Ridder. Erg inspirerend geweest voor mij!

 2. Reactie via linkedin:

  het is de eeuwenoude “law of attraction” ofwel de secret..
  Vroeger al bekend als spiegelogie van Willem de Ridder…
  Zelf geloof ik er ook zeker in en het klinkt soms wat zweverig maar dat het vaak klopt en dat het gewoon geregeld is is gewoon waar! Besteld door de Kosmos; zeker wel !

  groetjes en het zit inderdaad de overtuiging (visualiseren kan helpen; niet voorstellen dat het gebeurt maar gewoon het werkwoord het “zal” vervangen door “is”; alsof je het al “hebt”.)

  Marguerite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s