Ben jij al onderweg naar de sterren?

Ben jij al onderweg naar de sterren?Ik ben een nieuwe training aan het ontwikkelen. Het heeft als doel om mensen die al jaren lang op de zelfde werkplek werken en hun werk bijna op routine kunnen doen te stimuleren eens fris en kritisch naar hun situatie te kijken. Is dit eigenlijk wel wat ik wil? Haal ik het maximale uit mijn kunnen? Wat zijn mijn dromen? Als ik nu de lotto zou winnen.. Wat zou ik dan gaan doen?

Pff.. wat zou ik zelf eigenlijk doen als ik een miljoen zou winnen? Een leuk huis kopen net buiten de stad? Een mooi huis met eigen trainingslocatie in de stad? Best ingewikkeld!

Dromen klinkt misschien een beetje zweverig, ver weg en onrealistisch. En ja, wie weet is dat het ook wel. Maar het geeft je ook richting en een doel om voor te gaan. En wie weet kom je wel helemaal niet helemaal bij je einddoel, maar wel halverwege en dat is dan nog altijd verder dan daar waar je nu bent.

‘If you spread your dreams before you, like a stairway to the sky, no star you dare to reach for, will ever be too high’ – (onbekend)

Dromen, een beetje fantaseren kan dus heel effectief zijn! Maar het vergt wel lef. Je moet naar jezelf durven kijken, je droom hardop uitspreken.. Misschien vinden anderen het wel gek en jijzelf misschien ook wel.. Je zet misschien je hele bekende leventje wel op zijn kop. Dromen moet je dus wel durven.

‘Uit chaos ontstaan de mooiste dingen’ – (coachingskalender)

Leren denken in mogelijkheden. Is die droom wel zo gek? Waarom zou het niet kunnen? En wat zou je misschien nu al kunnen doen om een eerste stap te zetten om je droom ook werkelijkheid te laten worden? Aan dromen heb je niks als je er niets mee doet.

Veel nieuwe plannen en ideeen beginnen eerst met brainstormsessies, moodbords, etc. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Hoe krijg jij de beste creatieve invallen? Heb je ooit een leuke oefening gedaan? Laat het me weten in een reactie op dit blog. Je helpt me enorm!

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

5 gedachten over “Ben jij al onderweg naar de sterren?

 1. Pingback: Het nut van dromen | Anke Fokkens's blog

 2. De beste ingevingen komen op de wc, in bad, … kortweg op momenten waarop je heel relaxed bent en hoe cliché het ook klinkt, wanneer je er niet bewust naar zoekt. Het onbewuste denken zal wijzen op oplossingen waar je eerder tijdens de bewuste zoektocht niet op kwam. Zo zat ik bvb. een tijdje op een kunstschool. De ingevingen, losse associaties en ideeën kwamen gewoon vanzelf terwijl ik op weg naar huis rondkeek. De dingen die ik zag hielpen me keer op keer iets te bedenken, omdat de opdrachten ervoor zorgden dat ik anders naar mijn omgeving ging kijken.
  Het bekende nemen, analyseren, omdraaien, keren, uit nieuwe hoeken bekijken. Haal bekende zaken uit hun oorspronkelijke rol of omgeving en plaats ze in een nieuwe context. Wat als ik het nu eens anders zou doen ? Neem bijvoorbeeld eens een andere weg ergens heen. Doe eens iets wat je nooit zou doen, wat helemaal niet bij je past. Loop eens een winkel binnen die je afstotelijk vind. Open eens een boek dat er afschuwelijk uitziet. Spreek die oude lelijke persoon eens aan. Om helemaal gek te doen, draai een willekeurig nummer en begin een gesprek, kortweg doe iets nutteloos.
  Hele simpele dingen, zoals eens een appel in een vaas steken, ik noem maar iets, kan een begin zijn van het doorbreken van vaste gewoontes en gedragspatronen.
  Is een veranderend gedragspatroon ook een gedragspatroon ? Ja … maar veel minder voorspelbaar en vernieuwend, anders gezegd, een open gedragspatroon.
  Oo wat is dit leuk 🙂

  • Hoi Youri,
   Dank voor je leuke antwoord!
   Toen ik net terug was van 4 weken vakantie in China vond ik de weg van huis naar werk ook ineens heel inspirerend. Ik zag allerlei details in gevels en aan mensen waar ik daarvoor nooit op lette. Na een tijdje ebt dat weer weg en fiets je weer op routine met je hoofd vol met dingen die je nog moet doen.
   Af en toe probeer ik weer eens een andere route (soms noodgedwongen omdat ze in Amsterdam voortdurend met de weg bezig lijken te zijn), kijk ik weer eens goed om me heen en dat levert me eigenlijk altijd energie, enthousiasme en daarmee inspiratie op. Dus eigenlijk moet ik niet zo mopperen op die wegwerkers, maar moet ik ze dankbaar zijn. Bij deze jongens!

 3. Hoi! Mijn creatieve invallen komen vanzelf. De kunst is volgens mij ze niet te forceren 🙂

  Ik denk altijd eerst ergens over na, maar als ik het dan loslaat en even ‘leef’ in de situatie, dan komt er later vanzelf een idee (of oplossing, want het werkt ook voor ‘problemen’).

  Even je gedachten laten gaan over het onderwerp vlak voor je gaat slapen, wil ook wel helpen. De volgende dag (of de dag erna) levert dan vaak leuke invallen.

  groetjes
  Krista

 4. hoi anke, ik heb dit stukje een paar dagen terug gelezen en er dus al even over nagedacht. ik denk dat waar het bij mij staakt is (kunnen) denken in mogelijkheden. vraag mij af of dat inherent is aan het feit dat ik al ruim 10 jaar in dezelfde business zit en mij daardoor beperkt voel/niet goed kan voelen in mijn mogelijkheden. net of ik een beetje ‘arbeidsmarktvreemd’ ben. uiteraard moet een eerste stap beginnen met ‘doen’ maar dat is iets wat ik moeilijk/eng vind. ik ben echt wel toe aan iets vernieuwends en dat zal ik niet gaan vinden in mijn huidige werk. vind het heel eng om de zekerheden die ik heb op te geven, zeker in deze economische situatie. ik heb het hier wel eens over gesproken met mijn job-coach yvette 😉 maar we zijn nog niet tot iets van concrete planning gekomen. ik ben ook benieuwd naar ervaringen/aanpak van andere mensen en heb mij net geabonneerd op jouw blog. liefs brigit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s