10 gratis uitjes, deze zomer in Amsterdam!

10 gratis uitjes, deze zomer in Amsterdam

De zomer is volop aan de gang. Voor velen staat de vakantie voor de deur of is al begonnen. Heerlijk genieten van de vrijheid en het doen van leuke dingen. Belangrijk voor jou en voor jouw klanten in het sociale domein. Leuke dingen doen kost echter vaak geld en daar hebben veel mensen nooit genoeg van (zie ook mijn trainingen over armoede).

Daarom in deze blog 10 gratis uitjes die je in de zomer kunt doen in Amsterdam (als je even googled vind je ze ook zo voor een andere stad). Veel plezier er mee en misschien kun je er je klanten ook een leuke zomer mee bezorgen!

10 Gratis uitjes in de zomer in Amsterdam:

1.Lekker naar het strand! Om naar het strand te gaan hoef je niet ver te reizen of in de file te staan. Amsterdam kent een aantal stadsstranden waar je zo op de fiets naar toe kunt! Kijk maar eens op bijvoorbeeld: www.blijburg.nl of www.strand-zuid.nl

2.Theater in de openlucht Het Vondelpark heeft een gratis openluchttheater (www.openluchttheater.nl) waar je t/m eind augustus op vrijdag t/m zondag gratis allerlei voorstellingen kunt zien. Van (jeugd)theater tot een popconcert, maar ook jazz, dans, klassiek etc.

3.Gratis naar een klassiek concert Er worden regelmatig gratis lunchconcerten gegeven in Amsterdam. O.a. bij Muziekgebouw aan ’t ij 8 dinsdagen om 12.30 uur www.muziekgebouw.nl en bij het concertgebouw op woensdag om 12.30 uur www.concertgebouw.nl (wel op tijd in de rij staan!)

4.Wandelen en relaxen in de natuur (met activiteiten voor kinderen) In het Amsterdamse bos www.amsterdamsebos.nl maar ook in het Twiske www.hettwiske.nl kun je heerlijk wandelen, fietsen, picknicken, etc. Het Amsterdamse bos heeft een gratis bezoekerscentrum, een geitenboerderij en speeleilanden. In het Twiske is een speeltuin en je kunt er ook zwemmen!

5.Een eindje varen Het GVB heeft 5 gratis pontjes (veren) die over het ij varen. Op sommige pontjes ben je in 5 minuten aan de overkant, sommige doen er ruim een kwartier over. Op allemaal krijg je een heerlijk vakantiegevoel! Voor dienstregelingen kijk op www.gvb.nl.

6.Festivals Er worden elke zomer veel gratis festivals georganiseerd in Amsterdam. Bijvoorbeeld: www.uitmarkt.nl is een festival met try-outs voor het komende culturele seizoen, www.plukdenacht.nl is een openlucht film festival en www.appelsap.net is een hiphop festival in het Oosterpark. www.grachtenfestival.nl heeft ook gratis concerten.

7.Het museum Het Amsterdams Historisch Museum www.ahm.nl heeft een glazen gang waar je gratis in kunt om verschillende grootmeesters te bekijken. Wist je dat je de tuinen van het Rijksmuseum www.rijksmuseum.nl gratis kunt bezoeken? Er is een gratis rondleiding bij Diamantslijperij Gassan Diamonds www.gassandiamnonds.nl. Het informatiecentrum van de noord-zuid lijn is ook gratis te bezoeken kijk op www.amsterdam.noordzuidlijn.nl voor meer informatie.

8.Oude gebouwen en kerken Er zijn veel prachtige oude gebouwen en kerken die gratis te bezichtigen zijn. Bijvoorbeeld: www.begijnhofamsterdam.nl is een prachtig oud klooster in het hartje van de stad. www.dehollandschemanege.nl is een manege uit 1882 die nog steeds in gebruik is! www.nicolaas-parochie.nl is een pas gerestaureerde kerk vlak bij het centraal station. Hier worden overigens ook gratis concerten gehouden.

9.Genoeg te doen in de bibliotheek (voor als het regent) Kijk eens op www.oba.nl voor de dichts bij zijnde bibliotheek. Behalve dat je er lekker kunt lezen, films kijken en dergelijke wordt er nog veel meer georganiseerd!

10.Wandelen in de stad Op onder andere www.amsterdamoudestad.nl vind je een gratis wandelroute en een gratis speurtocht door de oude stad.

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

4 gedachten over “10 gratis uitjes, deze zomer in Amsterdam!

  1. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
    Ben blij met jullie toevoeging!
    Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar ankefokkens.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

    Groetjes Barbara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s