Ontdek wat je wilt met je werk in 5 stappen

Ontdek wat je wilt met je werk in 5 stappenZo, iedereen weer uitgerust na de vakantie? Als je nog gaat: veel plezier!

Ik heb genoten van mijn vrije tijd, maar ik heb de afgelopen tijd ook besteed aan het opnieuw bedenken wat ik eigenlijk wil met mijn bedrijf. En heel kort gezegd: Ik wil jullie helpen! Dus, lees verder en ontdek wat ik voor je kan doen.

Als jij deze 5 vragen voor je zelf beantwoordt ontdek jij ook wat jij het liefste doet.

1. Wie is jouw ideale klant?

Voor mij zijn dat: Bedrijven die ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ begeleiden naar een zinvolle dagbesteding of werk. Hierbij kun je denken aan SW-bedrijven, GGZ instellingen, Re-integratiebedrijven en Welzijnsorganisaties.

Het liefst werk ik met bedrijven in de randstad die groot genoeg zijn om een cursus vol te krijgen en die daar ook budget voor over hebben. Ik werk het liefst met organisaties die willen investeren in de ontwikkeling van hun klanten en medewerkers. Belangrijk is dat ze gericht zijn op samenwerking en dat ze de voorkeur geven aan trainingen die voor hen op maat worden gemaakt.

2. Waar kunnen ze jouw hulp bij gebruiken?

Het probleem van mijn klanten is: De ontwikkeling/ uitstroom van hun klanten gaat minder snel dan ze zouden willen. Dit komt (o.a.) door onvoldoende ‘mindset’ en communicatievaardigheden van hun klanten en/ of hun medewerkers (professionals).

3. Waarom wil je ze helpen?

Uit eigen ervaring weet ik hoe heerlijk het is om mensen te zien groeien. Mensen kunnen vaak meer dan de mensen in hun omgeving (en soms zij zelf ook) denken. Daarvoor moeten ze, net als ik zelf, wel de kans krijgen om hun kwaliteiten te laten zien en zich te mogen ontwikkelen. We hebben allemaal beperkingen, maar we hebben ook allemaal kwaliteiten. Ik help hen graag die kans te nemen en ik help de professional graag hen die kans te geven.

4. Waarom kan jij ze helpen (en niet iemand anders)?

Wat onderscheidt jou?

Ik ben bijvoorbeeld goed in contact maken. Ik luister goed en kan mij in bijna iedereen inleven. Hierdoor vertellen mensen mij vaak veel, krijg ik snel een vertrouwensband en heb ik snel het probleem boven tafel.

Omdat ik zowel klanten als professionals train leer ik beide goed kennen. Door middel van verschillende technieken en constante bewaking van de vertrouwensband weet ik bijna altijd een positieve mindset te bereiken.

Ik ben een optimist. Ik houd me niet zo graag bezig met negatieve zaken. Ik zie daarom sneller mogelijkheden, kansen en kwaliteiten. Daar geloof ik in.

Ik houd niet van moeilijk doen. Daarom ben ik waarschijnlijk goed geworden in moeilijke dingen makkelijk maken. Mijn ervaring is dat hoe eenvoudiger je dingen houdt/ maakt, hoe eerder mensen over gaan tot actie. En dat is immers wat je voor elkaar wilt krijgen.

Ik wil leveren wat jij nodig hebt om te ontwikkelen. Daar staan mijn voelsprieten op ingesteld. Ik stel voortdurend vragen, vraag regelmatig om feedback, doe aan ‘check, check, dubbel check’. Daardoor krijg jij wat je wilt. Daarnaast ben ik een eerlijke en betrouwbare partner. Immers, als jij tevreden bent help jij mij aan nieuwe klanten en opdrachten!

5. Wat is je uiteindelijke doel?

Waar doe je het voor? Wat is je drijfveer?

Mijn doel is dat mensen in Nederland ondanks wat voor beperking dan ook toch de kansen krijgen en pakken die ze nodig hebben om hun kwaliteiten optimaal te benutten. Dit maakt henzelf maar ook de rest van de Nederlandse maatschappij sterker (en leuker).

Beantwoord bovenstaande 5 vragen voor jezelf en je hebt je focus voor het komende ‘seizoen’ qua werk helemaal op orde! Daarna hoef je het alleen nog aan iedereen te vertellen die het horen wil. Wie weet wat voor kansen er dan op je pad komen!  

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

9 gedachten over “Ontdek wat je wilt met je werk in 5 stappen

  • Dag Emilie,
   Mijn blog is voor iedereen die het leuk vindt om te volgen. Ik schrijf vooral over zaken die met mijn werk te maken hebben. Daarom zijn de mensen die mij volgen vaak SW-bedrijven, Re-integratie bedrijven, GGZ organisaties. Maar ook veel oud-collega’s, oud-cursisten, andere trainers en familie, vrienden en bekenden volgen mij.
   Wat betreft deze laatste blog: ik geef aan hoe je in 5 stappen na kunt denken over wat je wilt in je werk. Dat kan iedereen voor zichzelf doen. Het maakt niet uit wat voor werk je doet. In deze blog heb ik mezelf en mijn bedrijf als voorbeeld gebruikt.
   Groetjes, Anke

 1. Hi Anke,

  Wat een inspirerend stuk heb je geschreven, ik word er helemaal blij van 🙂 Veel succes, leuk om af en toe wat van je te lezen!

  groetjes
  Annemieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s