Waarom we meer moeten geven

Waarom we meer moeten gevenEigenlijk is het een raar verhaal, zo’n Sinterklaas die dan op zijn verjaardag juist cadeaus gaat weggeven in plaats van dat hij cadeaus krijgt. Waarom heeft die oude man dat ooit verzonnen, en is hij er zelf ook beter van geworden?

Hij leeft al heel wat jaren voort in de hoofden van heel wat kinderen en volwassenen. Hij wordt niet vergeten! Iedereen vindt hem aardig en doet zijn best door hem aardig gevonden te worden. Hij heeft heel wat wortels en water voor zijn paard gekregen en ook heel veel hulp in de vorm van Pieten en Hulpsinterklazen. Hij is er zeker niet slechter van geworden!

Nu zitten we in economisch lastige tijden, maar ik ben benieuwd hoeveel er dit jaar weer aan Sinterklaas wordt uitgegeven.. Als ze je maar belangrijk en aardig genoeg vinden is er altijd budget.

Wat heb je hier nu aan als re-integratiemedewerker? Waarom begin ik over Sinterklaas? Er wordt overal bezuinigd, er valt niet veel meer te geven zul je misschien denken. Maar geven hoeft niet altijd veel geld te kosten. Geef wat je kunt missen aan je klanten, je opdrachtgevers en werkgevers:

– Aandacht, een luisterend oor, een goed advies

– Complimenten, een mooie referentie of een doorverwijzing

– Een leuk idee of inspiratie

– Een paar extra handen om die vervelende klus eindelijk te klaren

Je zult zien dat je er altijd iets voor terug krijgt. Een dankbare blik en daarmee een goed gevoel, een goede verstandhouding en daarmee een fijne samenwerking, een handig netwerkcontact of een aanbod om iets voor je terug te doen. Zo word je er allebei beter van!

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

11 gedachten over “Waarom we meer moeten geven

 1. Pingback: Zo houd je je hoofd boven water! | Anke Fokkens's blog

 2. Succesvol leven is je tijd vullen met dat wat je het liefste doet.
  “Iedereen herkent het wel: wanneer je iets heel fijns hebt ontdekt, iets dat echt goed bij je past, dan wil je er mee door gaan.
  Je hebt er lef voor nodig.
  Succesvol leven is jezelf uitdagen te leren.
  “Wat je ook doet en wie je ook bent, als je,
  je persoonlijke wensen en doelen niet helder voor ogen hebt,
  blijf je zwemmen.
  Dan pas je vooral uitstekend in de plannen van anderen.
  Iets creëren vanuit jezelf geeft veel meer voldoening.
  En het geeft je vooral het gevoel dat je leven ook echt over jou gaat.”

 3. Mooi blog! Ik heb laatst de documentaire happy gezien, en daarin wordt uitgelegd wat je nodig hebt om je happy te voelen. Een van de aspecten die je happy maakt is door iets te doen voor een ander, door behulpzaan te zijn. En het is gewoon echt waar. Ik voel me altijd goed als ik iets aan een ander kan geven en krijg er dus toch indirect altijd iets voor terug!

 4. Hoi Anke,

  Zeer ware woorden, die jij ook praktiseert. :-))

  Ik wens je veel kado’s, in welke vorm dan ook.

  Hartelijks, Annemarie

  • Een mooie link die je legt en ook leuk om te horen dat je het herkent in mijn trainingen :-). Ik wil er wel bij zeggen dat ik niet bedoel dat je altijd iets terug moet/ kunt verwachten als je iets geeft. Of dat je alleen daarom moet geven. Alleen zul je zien dat je toch vaak wel iets terug krijgt. Van belangeloos geven krijg je bijvoorbeeld een goed gevoel en daarmee een positieve uitstraling..

 5. Ja he? Het is wel een redelijk bekend filmpje inmiddels op youtube, maar ik vond hem zo passend bij dit onderwerp dat ik hem toch maar toegevoegd heb. Vast niet iedereen kent hem al.. Enne, natuurlijk niet alleen toepasbaar voor re-integratiemedewerkers 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s