Zo krijg je trainingen met meer resultaat in minder tijd!

Zo krijg je trainingen met meer resultaat in minder tijdHeb jij dat ook wel eens gehad? Je werkt in een SW bedrijf, re-integratiebedrijf of welzijnsorganisatie. Het is belangrijk dat jullie klanten zich ontwikkelen en doorstromen naar bijvoorbeeld werk of participatie. Voor trainingen is echter weinig budget dus wordt er intern naar oplossingen gezocht. Leuk! Denk je. Even wat anders, even lekker inhoudelijk bezig zijn en mensen ontwikkelen! Voor dat je het weet zeg je ‘ik doe het wel’.

Als je geluk hebt mag je tijdens de training een wat lagere caseload draaien, maar vaak komt dat er niet van. Je merkt al snel dat de voorbereidingen veel meer tijd kosten dan je had ingeschat. Ontwikkelen of het je eigen maken van lesmateriaal, geven van informatie over de training, regelen van de aanmeldingen, de ruimte, het is best veel werk.

Tijdens de training ben je lekker bezig met je groep. Maar vertonen ze aan het eind van de training echt ander gedrag dan aan het begin? Wat doe je met de mensen met weerstand? Hoe voorkom je dat er tijdens de rit mensen afvallen? Ondertussen merk je dat je in de knel komt met je gewone werk. Naast de uren die je training geeft moet je namelijk ook nog voorbereiden, huiswerk nakijken, contactpersonen op de hoogte houden etc. etc.

En dan is de training afgelopen. Iedereen is trots en tevreden. Maar gaan de cursisten straks echt iets doen met wat ze geleerd hebben? Of is het ‘map dicht en over tot de orde van de dag’..

Met groepen werken is hartstikke leuk, ik ben de eerste die dat zal beamen. Maar meestal kost het veel meer tijd dan van te voren gedacht en kan het resultaat beter. Je kunt je afvragen of een interne trainer dan daadwerkelijk goedkoper is..

Ik ben jaren geleden op dezelfde manier begonnen als trainer. Ik weet hoe het is. Ik weet ook dat ik nu door alle ervaring, door mij er volledig op te richten en door de diverse opleidingen die ik er in gevolgd heb, veel meer kwaliteit kan leveren en resultaat kan behalen dan voorheen.

Je kunt mij natuurlijk gewoon inhuren voor een training, dan heb je zeker kwaliteit :-). Maar ik weet ook dat dat voor een langere periode niet altijd haalbaar is.

Daarom heb ik een uniek product ontwikkeld. Een ‘train de trainer voor interne trainers’:

– Ik help met het opzetten van een goed didactisch trainingsprogramma waardoor de cursisten optimaal leren.

– Ik geef advies over hoe je een training goed kunt inbedden in je organisatie en je een goede transfer kunt bereiken.

– Tijdens de eerste training (indien nodig langer) coach ik de interne trainer(s) op trainersvaardigheden en geef ik veel praktische tips die o.a. veel tijd besparen.

Interessant? Neem contact met me op en ik kom zo snel mogelijk bij je langs om kennis te maken en er verder over te vertellen.

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

2 gedachten over “Zo krijg je trainingen met meer resultaat in minder tijd!

 1. Beste Anke,

  Een leuk aanbod deze training. Ook onder je andere trainingen.
  Door het verlies van verschillende inkomsten moet ik de komende jaren ernstig bezuinigen en zal geen extra diensten inkopen.

  Succes.

  Met vriendelijke groet,

  Peter Buma

  • Hoi Peter, ik kan me voorstellen dat het voor Stichting Buurtwerkplaatsen Amsterdam moeilijk is op het moment. Jammer, jullie doen zo goed werk! Ik heb zo veel mensen zien opbloeien bij jullie.
   Iedereen, als je zin hebt om een leuke (b.v. creatieve) cursus te doen in Amsterdam westerpark, kijk eens op de site of ga eens langs! Ook als je vrijwilligerswerk wil doen in een super goede sfeer of gewoon zin hebt in een kop koffie en een praatje.
   Als ik in de buurt ben kom ik zeker nog eens langs voor de gezelligheid! Groetjes, Anke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s