2 redenen waarom rust je meer resultaat oplevert

work smarter not harderVind je dit geen goed voornemen, zo na de vakantie? Misschien dacht je al ‘waar blijven Anke’s inspirerende blog-artikelen?’ 😉 Nou, ik had me een beetje verkeken op de hoeveelheid werk die ik aangenomen had. En als er iets dodelijk is voor inspiratie, dan is het een megavolle inbox, ellenlange to-do-lijsten en een veel te vol hoofd. Ideeën genoeg, daar lag het niet aan, maar ik nam niet de rust en de ruimte om er echt iets mee te gaan doen. Komt het je bekend voor?

Tijdens de IVB opleiding (jobcoaching volgens Individuele Vraaggerichte Benadering) hamer ik er bij cursisten op hoe belangrijk het is om echt contact te hebben met je client. Echt de tijd en rust te nemen om ‘in te tunen’ op de ander. Dit straal je dan ook uit door non verbaal ruimte gevenje relaxte, geïnteresseerde houding en zo geef je de ander het vertrouwen en de ruimte om rustig zijn verhaal te doen en regie te nemen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij elke workshop of les aan welzijns- of reintegratieprofessionals over gesprekstechnieken moet ik meerdere, te hard werkende, cursisten van het puntje van hun stoel terugduwen naar de rugleuning.

Ik probeer natuurlijk altijd het goede voorbeeld te geven, maar ging dit voorjaar ook zelf weer eens de mist in. Ik dacht een zieke cursist snel een mailtje te sturen om iets te regelen, maar vergat even echt te vragen hoe het met haar was. Ik kreeg een teleurgestelde reactie. Poeh, hoe moeilijk is het om dan het vertrouwen en contact weer helemaal te herstellen!

Dus:

 1. no-thanks-were-too-busy (1)Rust en ruimte in je hoofd zorgen er voor dat je creatiever (en innovatiever) kunt zijn.
 2. Rust en ruimte in je hoofd maken dat je beter kunt ‘in tunen’ op je client waardoor je een betere vertrouwensband hebt, wat de vaart in elk traject ten goede komt.

Herken je dit? Ga je ook proberen het na je vakantie anders aan te pakken? Ik lees heel graag jouw ervaringen en plannen in een reactie op dit bericht.

Vind jij als professional kwaliteit leveren belangrijk? Klik dan rechtsboven aan de startpagina op ‘Meld je hier aan!’ en krijg elke maand nieuwe tips en inspiratie in je mailbox. Je krijgt dan ook het e-book over motivatie.

Wil je 4x per jaar mijn nieuwsbrief met informatie over mijn trainingen ontvangen? Meld je dan hier aan. Natuurlijk zijn je gegevens veilig bij mij en kun je je voor beide makkelijk afmelden.

2 gedachten over “2 redenen waarom rust je meer resultaat oplevert

 1. Hallo anke,
  je hebt het probleem weer goed verwoord en ik wens jou ook veel rust en ruimte in je hoofd.
  Elke avond, na mijn werk en voor de maaltijd DOE ik MINDFULNESS.
  Dan merk ik pas hoe moe ik ben en kan daar (even) aan toe geven.
  Het kost wel tijd, soms langer dan half uur, maar dat had ik dan ook echt nodig.
  en een opgeruimd en schoon huis werkt ook altijd goed.
  Hoe is het met jouw voornemen van twee stuks fruit, is dat (blijvend) gelukt?
  Gezond en regelmatig eten heb ik gewoon nodig, iedere dag.
  en ‘leuke dingen”doen !! dit waren mijn tips, groeten van Emilie

  • Hoi Emilie, dank voor je goede tip. Wat knap dat je dat elke dag doet! Elke dag fruit heb ik een aantal maanden volgehouden. Toen kwam ook daar de klad in door de drukte, al bleef ik wel meer fruit eten dan daarvoor. Ik ben nu weer opnieuw begonnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s